Poštovani,

Zbog velikog interesovanja za rezervisanje aranžmana na Grčkim ostrvima,
agencija Mediteraneo izlazi u susret svojim gostima i radi produženo za vikend:
u subotu 23.februara od 09–18h,
u nedelju 24.februara od 10-16h.

Vaš Mediteraneo Team

×

POVRATAK NA NIVO:

Madjarska

Madjarska


MAĐARSKA

Mađarska se nalazi u samom srcu Evrope, iako nije velika po pitanju populacije (10 miliona) ima veliko bogatstvo u kulturi i istoriji, kao i u jeziku koji je jedinstven na svetu i nije ni sličan nijednom drugom. Može se reći da je Mađarska zemlja velikih kontrasta.
Mađarska je kontinentalna zemlja kao i njene komšijske zemlje Austrija, Slovačka i Srbija, ali i pored toga zaslužuje nadimak ''zemlja vode'' jer se u njoj nalazi najveće evropsko jezero Balaton i presecaju je brojne moćne reke koje je dele i devžfinišu njene regione. Čak je i glavni grad podeljen rekom Dunav na Budim na zapadnoj i Peštu na istočnoj obali. Pored reka i jezera bogata je geotermalnim izvorima kojih ima na hiljade a ovde se nalazi i drugo po veličini u svetu termalno jezero Heviz. Voda kao relaksacija ili tretman je važan deo mađarske kulture.
Locirana je u niskom ravnom predelu Karpatskog basena sa blagim uzvišenjima, i ima jedan od najvećih pašnjaka Evrope. Termalna voda stvorila je stotine kilometara krečnjačkih pećina od kojih su mnoge prohodne i otvorene za obilaske i istraživanja. Pored pejzaža, kultura i narodi Mađarske pružaju veliku raznovrsnost tradicije, kulture i običaja koji su se razvili iz svakodnevnog života od hrane, muzike i plesa do nošnji i dekora.
U centru Evrope, lako dostupna svim prevoznim sredstvima Mađarska je u kontinentalnom klimatskom pojasu koji joj donosi snežne zime i topla leta.

Informacije o drugim državama

Budimo u kontaktu

Turistička agencija Mediteraneo Vam stoji na usluzi i poziva Vas da nas posetite u našim poslovnicama

  • Poslovnica Novi Beograd Bul. Mihaila Pupina 10v
  • Tel: (+ 381 11) 2144 144
  • Email: info@mediteraneo.rs

Najčešća pitanja

Email bilten

Ukoliko želite redovno da primate na Vaš email sve aktuelne informacije o programima i uslugama koje nudimo, unesite vašu email adresu ...

Budite obavešteni iz prve ruke. Nikada ne šaljemo SPAM !