Poštovani,

Zbog velikog interesovanja za rezervisanje aranžmana na Grčkim ostrvima,
agencija Mediteraneo izlazi u susret svojim gostima i radi produženo za vikend:
u subotu 23.februara od 09–18h,
u nedelju 24.februara od 10-16h.

Vaš Mediteraneo Team

×

POVRATAK NA NIVO:

Hrvatska

Hrvatska


HRVATSKA

Hrvatska je centralno evropska i mediteranska zemlja, koja se graniči sa Slovenijom na zapadu, Madjarskom na severu, Srbijom na istoku i Bosnom i Hercegovinom na jugu; takodje ima dugačku pomorsku granicu sa Italijom na Jadranskom moru. Ukupna dužina granica je 2028km. Hrvatska ima neobičan oblik sličan kroasanu, koji je svojstven ovoj zemlji, a rezultat je pet vekova dugog širenja Otomanskog carstva, iako Hrvatska nikada nije bila njegov sastavni deo.
Hrvatska pokriva teritoriju od 56 691km2 i 4.3 miliona stanovnika po popisu iz 2011. godine. Gotovo 90% populacije čine Hrvati od kojih je većina Rimo-katoličke veroispovesti, ali takodje ima i Srba, Bošnjaka, Madjara i Italijana.
Glavni i najveći grad je Zagreb sa populacijom od oko 800 000 stanovnika, zatim Osijek na severoistoku, luke Rijeka i Split. Drugi poznati gradovi i turistički centri su: Dubrovnik, Makarska, Poreč, Rovinj, Opatija, Zadar i Šibenik.
Zvaničan jezik je hrvatski koji se piše latiničnim pismom.
Obala Hrvatske je duga neverovatnih 5 835km od kojih 4057km pripada ostrvima, stenama i grebenima. U Jadranskom moru pripada joj 1185 ostrva od kojih je oko 50 naseljeno. Najveće ostrvo je Krk, u blizini Rijeke, a druga poznata ostrva su Hvar, Brač, Korčula i Pag.
Klima je mediteranska duž jadranske obale, tako da su leta topla i suva a zime blage, sa 2600 sunčanih sati godišnje - što je čini jednom od najsunčanijih obala Evrope.

Informacije o drugim državama

Budimo u kontaktu

Turistička agencija Mediteraneo Vam stoji na usluzi i poziva Vas da nas posetite u našim poslovnicama

  • Poslovnica Novi Beograd Bul. Mihaila Pupina 10v
  • Tel: (+ 381 11) 2144 144
  • Email: info@mediteraneo.rs

Najčešća pitanja

Email bilten

Ukoliko želite redovno da primate na Vaš email sve aktuelne informacije o programima i uslugama koje nudimo, unesite vašu email adresu ...

Budite obavešteni iz prve ruke. Nikada ne šaljemo SPAM !