Poštovani,

Zbog velikog interesovanja za rezervisanje aranžmana na Grčkim ostrvima,
agencija Mediteraneo izlazi u susret svojim gostima i radi produženo za vikend:
u subotu 23.februara od 09–18h,
u nedelju 24.februara od 10-16h.

Vaš Mediteraneo Team

×

POVRATAK NA NIVO:

Slovenija

Slovenija


SLOVENIJA

Slovenija je jedina Evropska zemlja koja je istovremeno alpska, mediteranska i panonska. Promene pejzaža su konstantno iznenađujuće. Za vrlo kratko vreme promenićete prizore od visokih planina do morskih uvala. Ova zemlja leži u srcu Evrope, gde Alpi sreću Mediteransko more, i gde Panonska nizija sreće Kraška polja. Mala zelena zemlja od samo 20 000 km2 dom je iskrenim, gostoljubivim i marljivim ljudima. Ima izvrstan broj vrhunskih sportista i veliko bogatstvo kulturne aktivnosti. U Sloveniji nije teško odrediti vrednost dobara i usluga jer su sve cene izražene u jednoj od najvećih svetskih valuta evro.
Slovenija je među biološki najraznovrsnijim zemljama sveta. Iako zauzima 0.004% površine zemlje na njoj se nalazi više od 1% živih bića. Slovenija je treća najšumovitija Evropska zemlja sa više od 60% teritorije koju pokriva 1.200.000 drveća. Trećina slovenačke teritorije je zaštićena zakonom.
Geografska i klimatska raznolikost Slovenije donosi mogućnost da istog dana skupljate jesenje voće ujutru, kupate se u Jadranu popodne i već uveče odete na skijanje. Prepoznatljiva je i po čuvenoj ergeli Lipica u kojoj su odgajani konji iz čuvene sorte Lipicanera još od 1580 godine. Slovenački Karst plato jedan je od najinteresantnijih prirodnij fenomena na kome su naučnici izučavali kraški reljef-pećine, doline i ponore. 7000Km duge su planinske pešačke rute u Sloveniji. 216Km2 slovenačke teritorije pokriveno je vinogradima.
Populacija Slovenije iznosi oko 2 miliona od kojih veliku većinu čine Slovenci dok su zastupljeni i Italijani i Mađari. Većina ljudi živi u gradovima i varošicama dok značajan broj ostaje i na selu. Slovenci su prepoznati kao marljiva, vredna nacija, i to je razlog što je Slovenija najbogatija nova članica EU. Glavni grad Slovenije je Ljubljana.

Informacije o drugim državama

Budimo u kontaktu

Turistička agencija Mediteraneo Vam stoji na usluzi i poziva Vas da nas posetite u našim poslovnicama

  • Poslovnica Novi Beograd Bul. Mihaila Pupina 10v
  • Tel: (+ 381 11) 2144 144
  • Email: info@mediteraneo.rs

Najčešća pitanja

Email bilten

Ukoliko želite redovno da primate na Vaš email sve aktuelne informacije o programima i uslugama koje nudimo, unesite vašu email adresu ...

Budite obavešteni iz prve ruke. Nikada ne šaljemo SPAM !