Poštovani,

Zbog velikog interesovanja za rezervisanje aranžmana na Grčkim ostrvima,
agencija Mediteraneo izlazi u susret svojim gostima i radi produženo za vikend:
u subotu 23.februara od 09–18h,
u nedelju 24.februara od 10-16h.

Vaš Mediteraneo Team

×

POVRATAK NA NIVO:

Crna Gora

Crna Gora


CRNA GORA

Crna Gora je južno-evropska i mediteranska zemlja. Spada u red najjužnijih evropskih država i izlazi na južni deo Jadranskog mora.
Njena najjužnija tačka nalazi se na ušću Bojane u Jadransko more, a najsevernija na obroncima planine Kovač, blizu Čajniča. Površina Crne Gore iznosi 13812 km2.
Zaštićeni prirodni i kulturni resursi pokrivaju 10% ukupne teritorije. Četiri nacionalna parka, zaštićeni šumski sistemi, autentični prirodni kompleksi, nezagađena voda, čist vazduh, preko 50 zaštićenih biljnih i 320 životinjskih vrsta čine izvanrednu osnovu za dalji razvoj turizma. Blizu četvrtine ukupne evropske flore može se naći na ovom nekolikom prostoru.
Po uređenju Crna Gora je građanska, demokratska, ekološka i država socijalne pravde, zasnovana na vladavini prava. Zvanična valuta u Crnoj Gori je Euro, a službeni jezik u Crnoj Gori je crnogorski jezik
Crna Gora je prva zemlja, međunarodno priznata za ekološku državu (1992). Sa svojom malom teritorijom, Crna Gora poseduje čak četiri nacionalna parka. Biogradsko jezero, Skadarsko jezero, Durmitor i Lovćen, koji predstavljaju prijatnu simbiozu vodenih prostranstava i divljega krša. U planu je i formiranje NP "Prokletije".
U jednom danu posetioci mogu da se odmaraju na nekoj od 117 plaža duž cele Crnogorske obale, Å¡etaju kroz stare gradove: Kotor, Budva ili Bar, uživaju  na  Skadarskom jezeru, osvajaju vrhove Nacionalnog Parka Durmitor, splavare kroz najdublje kanjone Evrope, istražuju poslednje netaknute Evropske Å¡ume ili uplove u najjužniji fjord kontinenta Boku Kotorsku.
Crna Gora ima oko 2.000km pešačkih staza, ski centre, jahting, vodene sportove i kajaking na Skadarskom jezeru koje je najveće na Balkanu.

Informacije o drugim državama

Budimo u kontaktu

Turistička agencija Mediteraneo Vam stoji na usluzi i poziva Vas da nas posetite u našim poslovnicama

  • Poslovnica Novi Beograd Bul. Mihaila Pupina 10v
  • Tel: (+ 381 11) 2144 144
  • Email: info@mediteraneo.rs

Najčešća pitanja

Email bilten

Ukoliko želite redovno da primate na Vaš email sve aktuelne informacije o programima i uslugama koje nudimo, unesite vašu email adresu ...

Budite obavešteni iz prve ruke. Nikada ne šaljemo SPAM !